Menu
Drank
Zo'n glaasje echte Marokkaanse muntthee is heerlijk na de maaltijd of gewoon als lekker warm tussendoortje.
Soep
Harira is de nationale Marokkaanse soep van Berberse afkomst. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. Alle vegan gerechten worden bereid zonder dierlijke stoffen en lactosevrij
Salades
Alle vegan gerechten worden zonder dierlijke stoffen en lactose vrij bereid.
Broodjes op Marokkaanse wijze
Marokkaans broodjes, lekker zacht met een heerlijk beleg. Alle vegan gerechten worden bereid zonder dierlijke stoffen en lactose vrij.
Arabische gerechten - Metze en tapas
Een reeks Arabische gerechten
Gevulde bladerdeeg met een slaatje
Briouette of briwat is een bladerdeeggebakje, dat gevuld wordt met vlees, meestal lam of kip, in combinatie met kaas, citroen en peper. Het wordt gebakken of gefrituurd en eventueel met kruiden of zelfs poedersuiker bestrooid.
Couscous
Couscous komt oorspronkelijk uit de Maghreb. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen griesmeel. Van hiermee gemaakt deeg wordt in een draaitrommel bolletjes gevormd die worden gedroogd.
Tajine - Deze gerechten worden met brood opgediend
Deze gerechten worden volgens de Marokkaanse traditie met brood opgediend Een tajine (Arabisch: طاجين) is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair. Een tajine bestaat uit een schaal, waaruit de bereide gerechten opgediend kunnen worden, en een relatief hoog kegelvormig deksel. Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Daarmee lijkt de werking van de tajine op die van een braadpan.
Dessert
Zoet, zoeter, zoetst! Marokkaanse desserten zijn meestal gebaseerd op fruit zoals sinaasappel met kaneel of ook zoetigheden zoals pastilla met melk en amandelen of yoghurt. Wij hebben in de meeste van onze gebakjes honing als zoetstof gebruikt.